הודעות לעיתונות 

טקס הזיכרון לנכבה - 2022


כמדי שנה, היום ראשון 15.5 יתקיים בכניסה לאוניברסיטת תל אביב טקס יום הזיכרון לנכבה. הטקס, המאורגן בידי תא הסטודנטים של חד"ש ותאים סטודנטיאליים נוספים, יתנהל השנה בערבית ובעברית ויכלול הקראת עדויות על הגירוש והעקירה ב-1948.

האירוע יתקיים ברחבת הכניסה לאוניברסיטה (כיכר אנטין) ויהיה פתוח לקהל הרחב. הציבור מתבקש להגיע בלבוש שחור וללא סימני זיהוי מפלגתיים או ארגוניים. קבוצות מן הימין הקיצוני הודיעו על כוונתן לקיים הפגנת נגד במקום - אנו בהחלט לא נרתעים מכך, ונדאג לא להגרר לפרובוקציות.

קישור לאירוע בפייסבוק:
https://fb.me/e/1tqiVObW0

*****************************

לוחמים לשלום

היום!

אם תמיד שמעתן את המילה ״נכבה״ ואף פעם לא הבנתם באמת מה משמעותה, אם רציתם להבין למה הפלסטינים מתייחסים למלחמה של 1948 בתור ״האסון״, אם יש לך ראש פתוח ונכונות לשמוע על העבר של כולנו - הצטרפו אלינו לשידור הישיר של טקס יום הנכבה הישראלי-פלסטיני המשותף של לוחמים לשלום. היום, יום ראשון, יום הנכבה, 15 במאי, החל מהשעה 19:00 בעמודי הפייסבוק והיוטיוב של לוחמים לשלום.

חייבים וחייבות לדבר על הנכבה. כי בלי להתמודד בכנות עם העבר, בלי להכיר בכאב ובעוול העצום שנגרם למיליוני פלסטינים ואת מרכזיות האירוע בהיסטוריה של הארץ הזו לשני העמים - לא נוכל לדמיין כאן עתיד שאין בו כיבוש, אפליה ודיכוי.

כל הפרטים באיוונט: https://fb.me/e/4SGZjNIxn


****************************

הסתרה וזיכרון – פגישה עם ההיסטוריון אדם רז

אדם רז הוא היסטוריון העוסק בחקר היסטוריה פוליטית ורעיונית של המאות ה־19 וה־20. רז הוא חוקר ב'עקבות' – המכון לחקר הסכסוך הישראלי־פלסטיני. בימים אלו יצאו לאור שני ספרים חדשים פרי עטו העוסקים בהיסטוריה של 1948-1949 בישראל ("אסונו הפרטי של מר סמי סעאדה) והעידן הגרעיני ("פולחן הפצצה"). רז עוסק רבות בהיסטוריה של הסכסוך, וביחס המדינה לאזרחים הפלסטינים.

לאחרונה התפרסמו בעיתון ״הארץ״ ובסרט תיעודי מחקריו על הטבח בטנטורה כחלק מהנכבה ב-48. בהרצאה הוא ידבר על מערכת היחסים בין ארכיונים, פוליטיקה, הסתרה והזיכרון היסטורי.

הצטרפו אלינו - יום חמישי, ה-19 במאי, במועדון 'הגדה השמאלית', אחד העם 70, תל אביב

קישור לאירוע:

https://m.facebook.com/events/568903901272036