נקרא בכיכר "כן לשלום - לא לאלימות!"

בימים האחרונים מתלהט (וטוב שכך) הויכוח הציבורי על העצרת ועל המתכונת הנכונה לקיים אותה. ראוי לתת קרדיט למי שפתח כבר לפני מספר שבועות בוויכוח בקריאה לבוא בהמונים לעצרת - יו"ר "המחנה הדמוקרטי" נפתלי רז (טל. 054-5494172, zar89@netvision.net.il) - בכותרת שנתן רבין לפני 22 שנה:"כן לשלום - לא לאלימות!" בהדגשת נושא השלום שעליו הקריב רבין את חייו, ובאזכור המסיתים האלימים שהביאו לרצח. הקריאה פורסמה בסדרת מודעות של אישי ציבור בעיתונות ובאינטרנט (ראו למטה),

בברכה, דוברות המחנה הדמוקרטי. - - - - - - -

בין החותמים על המודעות: אלוף מיל' עמרם מצנע, בעבר ח"כ ויו"ר "העבודה"; אל"מ מיל' בן-עמי גוב, חתן פרס ביטחון ישראל; אופיר פינס-פז, בעבר שר ומזכ"ל "העבודה"; ירום אריאב, בעבר מנכ"ל משרד האוצר; גדעון בר-לב, בעבר מנכ"ל משרד הפנים; ח"כים בעבר: יעל דיין, סופרת; זיידאן עטשי, בעבר גם קונסול ישראל בארה"ב; נעמי חזן, פרופ' למדע המדינה; אורי אבנרי, עיתונאי; ענת מאור, ד"ר למדיניות ציבורית; חתני פרס ישראל: דוד הראל – פרופ' למדעי המחשב וסגן נשיאת האקדמיה הלאומית למדעים; אביתר נבון, פרופ' במדעי החיים; דני קרוון, בפיסול; מיכה אולמן, בפיסול; יהושע קולודני, פרופ' בגיאולוגיה; והסופרים: אלי עמיר, זוכה פרס יגאל אלון למעשה מופת; עמוס עוז, חתן פרס ישראל בספרות; ופוואז חוסיין, איש חינוך; והרב ועורך-הדין חנוך גולדברג. רשימת החותמים המלאה – במודעת-העצומה שפורסמה בעיתונות ובאינטרנט: - - - - - - - - - - - - - - - -- -

שוחרי הדמוקרטיה והשלום מוזמנים לכיכר במוצ"ש 4.11 בשעה 19.30

נניף את הכותרת של יצחק רבין לפני 22 שנה, כתשובה למסיתי הימין:

המחנה הדמוקרטי קורא לבוא לעצרת בהמונינו: ניפגש בקדמת הכיכר,

נקרא לחיזוק הדמוקרטיה והשלום – להחלשת הימין המסית ולהחלפת ממשלתו.

נקרא לא לשכוח מי הסיתו אז נגד השלום ונגד רבין – והובילו לרצח!

נקרא לא לשכוח מי מסיתים היום נגד שוחרי השלום, נגד התקשורת, נגד מערכת המשפט ונגד הדמוקרטיה.

אבי עופר – ד"ר לארכאולוגיה והיסטוריה ואיש הייטק, קיבוץ מענית / אביתר נבו – חתן פרס ישראל במדעי החיים ופרופ' לביולוגיה אבולוציונית, חיפה / אברהם רונן – פרופ' לארכאולוגיה, חיפה /אופיר פינס-פז – שר ומזכ"ל "העבודה" בעבר, ראש המכון לשלטון מקומי באוניברסיטה, רעננה/ אורי אבנרי – ח"כ בעבר ועיתונאי, ת"א / אילנה ברוש – ד"ר לסוציולוגיה, נתניה / איתן קלינסקי – משורר ומורה לתנ"ך, חולון / אלחנן להב – ד"ר לסוציולוגיה, מושב נורדיה / אלי ספרן – תיירן, קיבוץ סאסא / אלי עמיר – סופר, זוכה פרס יגאל אלון למעשה מופת, ירושלים / אלישבע איתן – עובדת סוציאלית, נתניה / אלכסנדר ויסברג – מהנדס מים, חיפה / ארלט מינצר – משוררת, ד"ר לפסיכולוגיה קלינית, רחובות / בן-עמי גוב – חתן פרס ביטחון ישראל, אל"מ מיל', ת"א / ברוך עובדיה – ד"ר לעבודה סוציאלית, ירושלים / גבריאל גלזר – עורך-דין, רמת השרון / גדעון ברלב – מנכ"ל משרד הפנים בעבר, רואה-חשבון, רמת השרון / גדעון מרין – פרופ' לרפואה,ירושלים / גיורא היימן – מהנדס מים, מושב לכיש / גלית רוקם – פרופ' לספרות וחוקרת פולקלור,ירושלים / דובי אביגור – רב חילוני-הומניסטי, רקפת / דוד הראל – חתן פרס ישראל במדעי המחשב, סגן נשיאת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים, בית-זית / דן הדני – אל"מ מיל', גבעתיים / דני קרוון – חתן פרס ישראל בפיסול, ת"א / הלל שנקר – עורך-שותף כתב-עת פלסטין-ישראל, ת"א / זאב (זאבן) בלוך – סגן-אלוף מיל', מושב כפר ביל"ו / זאב הרצוג – פרופ' לארכיאולוגיה, רמת השרון / זאב צ'רלס גרינבאום – פרופ' לפסיכולוגיה, ירושלים / זהבה גוב – מורה להיסטוריה, ת"א / זיידאן עטשי – שייח', בעבר ח"כ וקונסול ישראל בארה"ב, אוספיה / זכריה פלווין – ד"ר למוזיקה ופסנתרן, מחנך וחוקר תרבות, קרית אונו / זלדה הריס – אשת יחסי-ציבור, ת"א / ז'ק ארביב – פעיל חברתי, ת"א / חאתם חסון – קרן אל-עאון, שפרעם / חוה פנחס כהן – משוררת, עורכת כתב-העת לתרבות יהודית "דימוי", ירושלים / חיים גנז – פרופ' למשפטים ופילוסוף פוליטי, ת"א / חנה הרצוג – פרופ' לסוציולוגיה, רמת השרון / חנוך גולדברג – רב, עורך-דין, רעננה / חנן סרפוס – מנכ"ל חברה, מכבים / טל שברו – עובדת-סוציאלית ומדריכה, הרצליה / יהודה קידר – פרופ' לגיאוגרפיה פוליטית, בעבר מפקד בפלמ"ח וקצין בצה"ל, ערד / יהושע קולודני – חתן פרס ישראל בגיאולוגיה, ירושלים / יהושע רוזין – אגרונום, רחובות / יובל כהן – מנהל חשבונות, קיבוץ דורות / יונה פינסון – פרופ' להיסטוריה של האמנות,ירושלים / יורם יום-טוב – פרופ' לזואולוגיה, רמת השרון / יעל גרף – בימאית טלויזיה, ת"א / יעל דיין – ח"כית בעבר וסופרת, תל-אביב / ירום אריאב – מנכ"ל משרד האוצר בעבר, מבשרת ציון /ישעיהו תדמור – אל”מ מיל'; פרופ' לחינוך וחוקר, חיפה / ישראל חביליביצקי – עצמאי, רמת-גן / לאה מנדלזיס – ד"ר לתקשורת, ת"א / מיכאל בר – פרופ' לכימיה תיאורטית ומדען בכיר במערכת הביטחון, ת"א / מיכה אולמן – חתן פרס ישראל בפיסול, רמת השרון / מיכל פרמינגר – פסיכולוגית קלינית, ירושלים / מירון נומיס – איש חינוך ומורה-דרך, מדרשת בן-גוריון / מלי בר – עורכת-לשונית במכון ויצמן וסגנית ראש עיריית רחובות בעבר, ת"א / מנחם אגסי – פרופ' לקרקע ומים, חופית / נורית גרץ – פרופ' לקולנוע ולספרות, מוצא עלית / ניב אחיטוב – פרופ' למערכות מידע וחקר האינטרנט, ת"א / נסים בן-ארי – איש חינוך, ת"א / נעמי חזן – ח"כית בעבר, פרופ' למדע המדינה וללימודי אפריקה, ירושלים / נעמי טלטש – אשת חינוך, ירושלים / נעמי רז – פסיכולוגית חינוכית, תושבת קיבוץ רביבים / נפתלי רז – מורה-דרך ואיש חינוך, תושב קיבוץ רביבים / עודד איתן – יועץ למימון, נתניה / עופר אבני – מנכ"ל חברה, הרצליה / עמוס מוקדי – סופר וקולנוען, ת"א / עמוס עוז – סופר, חתן פרס ישראל בספרות, ת"א / עמוס קורצ'ין – פרופ'לרפואה, נוירולוג, ת"א / עמיקם אסם – עורך וסופר, קיבוץ אפיקים / עמרם מצנע – אלוף מיל';בעבר יו"ר "העבודה", ח"כ וראש-עיריות חיפה וירוחם, ת"א / ענר פרמינגר – פרופ' לקולנוע ובמאי, ירושלים / ענת מאור – ח"כית בעבר וד"ר למדיניות ציבורית, קיבוץ נגבה / ענת זנגר – פרופ' לקולנוע וטלויזיה, ת"א / ערן גרף – ד"ר לכימיה, ת"א / פוואז חוסיין – סופר ואיש חינוך, חורפייש / פרדי רוקם – פרופ' לפילוסופיה וחוקר תיאטרון, ירושלים / פרלה נשר – פרופ' לחינוך מתמטי, בעבר מדענית ראשית של משרד החינוך, חיפה / צבי י' כסה – יועץ למערכות ניהול ואסטרטגיה, רמת השרון / קורט קאופמן – איש תיירות, ת"א / רות קרטון-בלום – פרופ' לספרות עברית, ת"א / רינה חן – ד"ר לביוסטטיסטיקה, ת"א / שי שהמי – עורך-דין, מבשרת ציון / שלומית עופר, ד"ר לחינוך ומחול, קיבוץ מענית / תחיה אסם – פעילה חברתית, קיבוץ אפיקים / תמר רונן – פעילת שלום, חיפה