הודעות לעיתונות 

ישראלים נפגשו עם אבו מאזן לקראת הועידה בפאריס


האם השכולה רובי דמלין, שבנה שהיה קצין בצה"ל נהרג מירי צלף פלסטיני בזמן האינתיפאדה השניה, העניקה לנשיא הפלסטיני מחמוד עבאס (אבו מאזן) שעון ועליו דגלי ישראל ופלסטין והמלה "שלום" בעברית, ערבית ואנגלית. הענקת השעון היתה בשיאו של מפגש בין הנשיא עבאס ועוזריו לבין יותר ממאה פעילים ישראלים שהגיעו אל המתחם הנשיאותי (מוקטעה) ברמאללה.

רובי דמלין ויתר הפעילים הישראלים הביעו הוקרה לעבאס על הדברים שאמר בפניהם: "אינני מאמין באלימות ובטרור. למרות כל הקשיים בהם אנחנו נתקלים מצד שלטון הכיבוש, לא נפנה לדרכים אחרות ולאמצעים פסולים שאנחנו מתנגדים להם ונאבקים נגדם. אנו נגד אלימות וטרור בכל מקום בעולם". המשתתפים הישראלים ציינו כי חשוב להביא דברים אלה בפני הציבור הישראלי, אשר חשוף לזרם אדיר של תעמולת שנאה נגד הפלסטינים.

הפעילים הישראלים הגיעו לרמאללה בשני אוטובוסים וכן במכוניות פרטיות ומוניות פלסטיניות. למפגש קדם משא ומתן עם שלטונות הצבא, שדרשו לקבל מראש את רשימת המשתתפים.

במפגש נכח הקונסול הצרפתי במזרח ירושלים, הממונה על יחסי צרפת עם הפלסטינים, ואשר הביא לנאספים הפלסטינים והישראלים את ברכתו של הנשיא פרנסואה הולנד לקראת ועידת השלום העומדת להתקיים בשבוע הבא. הנשיא עבאס אמר כי בהחלט יסע לועידה בפאריס, וכי "הועידה הזאת היא דוגמא לדרך המדינית שבה אנחנו הולכים, הדרך אשר מובילה לשלום ולסיום הכיבוש".

חבר הכנסת לשעבר אורי אבנרי אמר: "אני מודה לנשיא הולנד על יוזמתו. אני שמח שהנשיא עבאס נוסע לועידה בפאריס,ואני שמח ששרי חוץ מכל העולם ישתתפו בה. אני מאד מצטער שראש הממשלה שלי, שמייצג אותי גם אם לא בחרתי בו, החליט להחרים את הועידה הזאת, להילחם בה ולראות בה 'איום' במקום פתח של תקוה. יש להגיד בבירור: העולם לא יכול לעשות את השלום במקומנו. השלום יכול להיות מושג רק על ידי ישראלים ופלסטינים, פלסטינים וישראלים, אשר יפגשו וישבו יחד כמו שאנחנו יושבים כאן – וצריך להרחיב ולהגביר את המפגשים האלה. אבל העולם בהחלט יכול לעזור לנו להגיע לשלום, לסייע להסיר את המכשולים. הועידה שעומדת להתקיים בפאריס היא סיוע כזה, וכך גם החלטת האו"ם נגד ההתנחלויות. בהחלט זאת אינה החלטה 'אנטי-ישראלית' – חוץ מאשר בעיני מי שחושב שההתנחלויות הן ישראל וישראל היא ההתנחלויות. זאת איננה ישראל שלי, ולא ישראל של מרבית אזרחי המדינה".

אחד מן הפעילים הישראלים קרא לנשיא עבאס לשלוח מברק לראש הממשלה נתניהו ולהציע לבוא מיד למשא ומתן איתו ולשבת יחד עד שיצא עשן לבן: "אם תעשה זאת, נתניהו ישאר בפה פעור ולא ידע מה להגיד". הנשיא עבאס אמר, כי כבר הודיע מספר פעמים על נכונותו לבוא למשא ומתן עם ממשלת ישראל אם תוקפא הבניה בהתנחלויות. "בניה בהתנחלויות והרחבתן בזמן משא ומתן היא נסיון לקבוע באופן חד צדדי את עתידו של השטח שעתידו אמור להקבע בהסכמה. איך אפשר לנהל משא ומתן רציני בצורה כזאת?"

שר השיכון לשעבר רן כהן העניק לנשיא עבאס עותק מספרו האוטוביוגרפי 'סעיד'. "נולדתי בבגדד, סעיד היה שמי כילד והערבית היתה שפה אימי" אמר כהן, שהתחיל את דבריו בשפה זאת. "כילד עברתי מסע תלאות לא קל – מבגדד לבצרה שבדרום עיראק, משם לטהרן ובסופו של דבר לישראל. אני זוכר את תחושת השמחה וההתלהבות שלי כילד שהגיע לישראל לאחר המסע הקשה הזה, המלים 'להיות עם חופשי בארצנו' היו בשבילי מציאות חיים ולא מליצה. את השמחה וההתלהבות הזאת אני מבקש ומאחל לילד הפלסטיני כאן ברמאללה ובכל השטחים הכבושים – להיות חופשי, להנות מהעצמאות והשחרור שמגיעים לכל בני האדם ולכל העמים, להיות חופשי בארצו ובמדינתו החופשית פלסטין שתחיה בשלום עם ישראל."

כהן גינה בחריפות את החלטתו של שר הביטחון ליברמן לאסור על חברי הועדה הפלסטינית לקשר עם החברה הישראלית להכנס לתחומי ישראל. זיאד דרוויש, מראשי הועדה הזאת, אמר כי למרות האיסור של ליברמן, הפלסטינים מוצאים וימשיכו למצוא דרכים לעמוד בקשר טוב והדוק עם שוחרי השלום בחברה הישראלית. "השנה ימלאו חמשים שנה לשלטון הכיבוש, שאנו נאבקים נגדו. בכוונתנו לארגן מגוון של פעולות מחאה לציון התאריך הזה, בדרישה לסיום הכיבוש ללא דיחוי נוסף, ואנו מקווים ומצפים לפעול בענין זה בשיתוף פעולה הדוק עם שוחרי השלום בישראל אותם אנו מכירים ומוקירים. עוד נזכה כולנו, פלסטינים וישראלים, לחגוג יחד את סיום הכיבוש ואת בוא השלום".