הקמפוס כפרים סביב לו - מפגש עם תושבי עיסאוויה

קמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית הינו מובלעת היסטורית הממוקמת בין כפרי מזרח ירושלים. עם זאת, בין הקמפוס לבין הכפרים מסביבו קיימת הבחנה ברורה, המתבטאת פעמים רבות בהצבת מחסומים וכוחות שיטור בנקודות התפר. הפרדה זו מייצרת ניכור והתעלמות מהמציאות הגיאוגרפית, הפוליטית והחברתית הסובבת את הקמפוס. כפר עיסאוויה הוא הכפר הקרוב ביותר לאוניברסיטהונמצא במרחק של עשרות מטרים בלבד מהכניסה הראשית לקמפוס. תושבי הכפר מתמודדים עם בעיות רבות הקשורות בתשתיות, פיתוח, התנהלות מול העיריה, הצבא והמשטרה ועוד. אנו מזמינים אתכם למפגש פתוח עם פעילים מרכזיים מעיסאוויה שבו נשמע מנקודת מבטם של התושביםעל המצב הנוכחי בכפר ובמזרח ירושלים בכלל, על היחסים עם האוניברסיטה ועל אפשרויות לשיפור. נשמע גם על מאבקיהם של התושבים אל מול הרשויות ובייחוד על המאבק הנוכחי להסרת המחסומים בכניסות לכפר, אשר משבשים את שגרת החיים ומגבילים את חופש התנועה. המפגש יתקיים בקמפוס הר הצופים ביום רביעיי הקרוב 23/12/15 בשעה 18:30 בחדר 502 בבית מאירסדורף

إنّ حرم الجامعة العبرية في جبل المشارف محاطًا بقرى عربية من شرقي القدس منذ تاريخ اقامته وحتى يومنا هذا وبالرغم من ذلك فإنّ الحرم الجامعي يعتبر منفصلا بشكل واضح عن القرى التي تقع حوليه و يؤدي هذا الانفصال الى فجوة اجتماعية وثقافية ولتجاهل الواقع الجغرافي والسياسي والاجتماعي حول الحرم. ان قرية عيساوية هي القرية الاكثر قربا الى الجامعة حيث تقع على بعد عشرات الامتار فقط عن المدخل الرئيسي للحرم الجامعي. يعاني سكان القرية من العديد من المشاكل المتعلقة بالبنية التحتية والتطوير والتعامل مع كل من البلدية والجيش والشرطة وغير ذلك. ندعوكم الى اجتماع مفتوح مع نشطاء بارزين من العيساوية نسمع من خلالهم وجهة نظر السكان عن الوضع الحالي في القرية وفي القدس الشرقية عامة وعن العلاقات مع الجامعة واحتمالية تحسينها. كما سنسمع عن جهود السكان مقابل السلطات وبالاخص الجهود الجارية لازالة الحواجز المنصوبة في مداخل القرية التي تعرقل الحياة اليومية وتحد من حرية التنقل.

سينعقد الاجتماع في حرم جبل المشارف يوم الثلثاء القادم الموافق 22/12/15 الساعة 18:30 في غرفة 404 في كلية الحقوق Chat Conversation End