מפנה משפטי בזכויות האדם?

עבודת ארגוני זכויות אדם בישראל/ פלסטין: מפנה משפטי? - אירוע היום (רביעי 29.7) בת״א‎. היי לכםן, לאור שיתוף הפעולה בין ארגון אמנסטי אינטרנשיונל ו-Forensic Architecture בחקירת הפרות זכויות האדם שבוצעו על ידי ישראל בעימות האחרון בעזה וחקירות קודמות כמו חקירת הרג המפגינים בציון יום הנכבה ב-2014 בביתוניה ודו"ח אמנסטי אינטרנשיונל בנוגע להרג לא חוקי בגדה המערבית, אנחנו שמחים להזמין אתכם לדיון ציבורי פתוח על עתיד עבודת ארגוני זכויות אדם בישראל/פלסטין עם קבוצת חוקרים משני הארגונים.

במוקד הדיון:

1. פתיחה של מרחב חוקי/שיפוטי חדש החל מאפריל 2014, לאחר שמדינת פלסטין אישררה את אמנת רומא ובית הדין הפלילי הבינלאומי קיבל לתחום שיפוטו את השטחים הפלסטיניים הכבושים. מה המשמעות של איסוף ראיות להפרות זכויות אדם ופשעי מלחמה כעת?
  2. איך העבודה והמחקר בתחום זכויות האדם השתנתה ומשתנה לאור ההתקדמות הטכנולוגית, לרבות שימוש מוגבר במדיה חברתית ככלי לתיעוד ולחשיפת הפרות זכויות אדם, לצד הזמינות והשימוש ההולך וגדל בצלומי לוויין?
  3. האם זירת המאבק עוברת לידיהם של גורמים בינלאומיים ומה ההשלכות מעבר זה על פעילותם של ארגוני זכויות אדם באזור?

המשתתפים בפאנל:

• אייל וייצמן - אדריכל, פרופסור וראש המרכז למחקר אדריכלי בגולדסמית'ס, אוניברסיטת לונדון. הוא עבד עם מגוון עמותות ברחבי העולם והיה בועד המנהלים של בצלם.
  • קריסטינה ורוייה - אדריכלית וחוקרת. למדה בבית הספר לאדריכלות של בית הספר AA וחוקרת בפרויקט עזה של Forensic Architecture.
  • סאלח חיג'אזי - חוקר בתכנית המזרח התיכון ואפריקה של ארגון אמנסטי העולמי.
  • דבורה היימס - חוקרת בתכנית המזרח התיכון ואפריקה של ארגון אמנסטי העולמי.

הדיון יתקיים ביום רביעי ה-29 ביולי 2015, החל מהשעה 19:00 (מתחילים/ות בזמן) במשרדי אמנסטי אינטרנשיונל ישראל, דרך קיבוץ גלויות 32ב', תל אביב.

הדיון יתנהל בשפה העברית והערבית עם תרגום מאנגלית במידת הצורך.

כיבוד קל יוגש בכניסה.

בברכה, הילאל

Helal Alosh Amnesty International - Israel Office 972-72-2148013 Mobile 972-54-3020605 Helal Alosh Facebook Twitter www.amnesty.org.il