41 שנים - די לכיבוש!

צעדת מחאה ומעגלי דיון, שבת 7.6.08, ב- 17:30 בתל אביב

· הצעדה תצא ב-17:30 מפינת הרחובות אלנבי ושד' רוטשילד ותעבור לאורך שדרות רוטשילד ובן ציון ומשם לרחוב המלך ג'ורג'.

· רוכבי אופניים מ"מסה קריטית נגד הכיבוש" יצאו לרכוב ברחבי העיר ב-16.30 מגינת דרויאנוב בשכונת פלורטין ויצטרפו לצעדה. בסיום הצעדה יתקיימו מעגלי דיון במתחם "גן מאיר" בדרכי המאבק בכיבוש: חיבור המאבק בכיבוש למאבקים חברתיים אחרים * המציאות בשטחים - כיבוש או אפרטהייד? * פיתרון מדינה אחת לעומת שתי מדינות * מאבק משותף יהודי-ערבי ופלסטיני- ישראלי * אלימות מול אי אלימות במאבק * עמדת השמאל הישראלי ביחס לקמפיין הבינלאומי לחרם נגד ישראל בגלל הכיבוש * ועוד.

לפרטים נוספים: עדי דגן adi7_1@netvision.net.il, אדם קלר adam@gush-shalom.org

רשימת הארגונים והמפלגות המשתתפים: גוש שלום, קואליציית נשים לשלום, חד"ש, בל"ד, מחסום ווטש, קואליציית הסטודנטים באונ' ת"א, בת שלום, הועד נגד הריסת בתים, ברית הנוער הקומוניסטי הישראלי, המרכז לאינפורמציה אלטרנטיבית, מק"י, לוחמים לשלום, בת צפון, פרופיל חדש, אנרכיסטים נגד הגדר, תנד"י, תראבוט-התחברות, הקמפוס לא שותק.

עברו 41 שנים מאז נכבשו הגדה המערבית ובתוכה מזרח ירושלים, רצועת עזה ורמת הגולן - והכיבוש עדיין נמשך. למרות ההצהרות היפות והמו"מ שאיש לא מאמין בתוחלתו, מדינת ישראל ממשיכה לקיים ולפתח את משטר הדיכוי האכזרי שלה על הפלסטינים: ההתנחלויות ממשיכות להתרחב, המחסומים ממשיכים לחנוק את הכלכלה והחיים של הפלסטינים, כבישים לישראלים בלבד נבנים בשטחים, חומות וגדרות הופכות את השטחים למובלעות, המנותקות זו מזו וביניהם התנחלויות ומחסומים, גדר ההפרדה וממשיכה לגזול אדמות ומים של חקלאים ולנגוס במרחב המחייה של הפלסטינים.

הכיבוש נמשך גם ברצועת עזה שממנה כביכול התנתקה מדינת ישראל. הוא נמשך במצור קשה ואכזרי הכולל חסימת כל גבולות הרצועה ביבשה, בים ובאויר – על ידי ישראל במישרין וע"י מצרים על פי דרישתה התקיפה של ישראל. בלי אישור ממשלת ישראל, שכמעט אינו ניתן, אי אפשר להיכנס ולרצועה ולצאת ממנה, להכניס או להוציא מוצר כלשהו. תושבי עזה חיים בכלא, כשרבים על סף הרעב.

גם הכובש והמדכא אינו חופשי בעצמו. החברה הישראלית משלמת מחיר כבד על המשך הכיבוש והסכסוך עם הפלסטינים. תושבי שדרות, אשקלון ועוטף עזה משלמים את מחיר סירוב ממשלת ישראל להפסקת אש ולהגעה להסכמים. כולנו משלמים את מחיר השחתת החברה הישראלית והפיכתה לאלימה, אכזרית ואטומה לסבל של נתיניה הפלסטינים ולעניים והחלשים בין אזרחיה.

אנו לא נחדול ממאבקנו לסיום הכיבוש הישיר והעקיף בכל השטחים ולמען כינון שלום צודק וכולל.