פסטיבל סולידריות לזכויות האדם בסינמטק ת"א

סרטונים של בצלם / הסרט "דמיין שלום" / הסרט "עזה" / ועוד סרטים שחשוב לראות!

אנחנו בארגון בצלם מתכבדים להזמין אתכם לאירוע לציון 30 שנים להקמת בצלם בו נשיק את הפרסום ״קצה הקרחון: קורבן אחד בשנה, כפול שלושים״. בחרנו מקרה אחד מכל שנה לפעילותנו בו חיילים הרגו, פצעו או היכו פלסטינים, ולצד הבאת העדות שגבינו בסמוך להתרחשות האירוע ותיעוד האופן בו טוייח על ידי המערכות המשפטיות, חזרנו כעת אל הקורבנות או אל בני משפחותיהם כדי לשמוע את שעבר עליהם מאז.

האירוע יתקיים במרכז ענב לתרבות, בתל אביב יפו ביום זכויות האדם הבינלאומי, יום שלישי ה-10.12 בשעה 19:30 (התכנסות בשעה 19:00), בהנחיית יוסי צברי. באירוע תישא דברים זהבה גלאון, המנכ״לית הראשונה של בצלם.

בנוסף, כמה ימים לפני אירוע זה, נקיים שתי הקרנות בפסטיבל סולידריות בסינמטק תל אביב:

ביום שבת, 7.12.19, בשעה 17:00, נקרין את "המבחר של בצלם" מבחר סרטונים מפרויקט המצלמות של הארגון מהשנה האחרונה: אלימות חיילים ומתנחלים, קללות, דחיפות, אישורים, מעצרים ומחסומים. השגרה האלימה של הכיבוש כפי שהיא משתקפת בסרטים שצילמו מתנדבי פרויקט המצלמות של בצלם.

המתנדבים מצלמים שכנים, בני משפחה ואת עצמם בסיטואציות הבלתי נסבלות של חיים חשופים ונעדרי הגנה. בסיום ההקרנה נענה לשאלות הקהל.

וביום ראשון, 8.12.19, בשעה 21:30, הזדמנות נדירה לדבר על עזה, בשיחת סקייפ ודיון בהשתתפות הקהל עם תחקירן בצלם בעזה, ח׳אלד אל עזאייזה. במהלך הערב נקרין תיעוד מצולם של תקיפות קטלניות שהורגות אזרחים, ירי על מפגינים וההשלכות הקשות של המצור על חייהם של כשני מיליון תושבי עזה.

מקווים לראותכם/ן איתנו באירוע ה-30 ובהקרנות בפסטיבל סולידריות! צוות בצלם

לפרטים נוספים: עמית גילוץ, 054-6841126, amit@btselem.org בצלם - מרכז המידע הישראלי לזכויות האדם בשטחים ת.ד. 53132, ירושלים 9153002. טלפון: 02-6735599

הזמנה לסרט מיוחד על דיאולוג ישראלי-פלסטיני בפסטיבל סולידריות ביום ו בסינמטק תל אביב‎

ביום שישי 6.12.19 בשעה 14:00 יוקרן הסרט המיוחד "דמיין שלום" (Imagine Peace) בבכורה ישראלית, הסרט עוקב אחרי ההתפתחויות מאז הסרט הראשון שתעד דו-שיח ישראלי-פלסטיני בין העתונאי עמוס קינן והמשורר רשיד חוסיין ב1973, שנעשה ע"י אבי הבמאי.

הסרט המקורי הוקרן על הקירות של הפלסטיין-אזריל ג'ורנל, ותראו התיחסות של העורכים הישראלים והפלסטינים לסרט המקורי, והתיחסות למצב הדו-שיח היום. חוויה מיוחדת של הבמאי מייקל רוגוזין.

06/12/19 יום שישי 14:00 אולם 2

סרטו של מייקל רוגוזין, בנו של ליונל רוגוזין, מאפשר לו לחזור אל מסלול חייו של אביו, במאי קולנוע יהודי אמריקאי שהאמין בכוחו של הקולנוע לשנות את המציאות באמצעות יצירה תיעודית פוליטית. יותר מארבעים שנה אחרי גניזת הסרט הקצר "דיאלוג ערבי-ישראלי" של אביו חוזר רוגוזין לאותו סרט ומנסה להבין בעצמו מה השתנה כאן, מה נותר רלוונטי מהשיחה הכנה שתועדה בין קינן לחוסיין, ומה נותר ממורשתם של שני ענקי הרוח הללו, שבינתיים הלכו לעולמם.

הסרט עוקב אחר רוגוזין במסעותיו בישראל, שבה חי בתחילת שנות השישים, וכן בפלסטין, פריז וניו-יורק, כשהוא מראיין אנשים שונים שהכירו את חוסיין וקינן ומקרין את סרטו של אביו לעיתונאים, אנשי רוח ואקטיביסטים פוליטיים.

הסרט יוצג בהקרנת בכורה ישראלית במסגרת המחווה "על דעת עצמו"

פרטים על הקרנות של סרטים נוספים ועל הפסטיבל ניתן לראות באתר האינטרנט של הפסטיבל ובעמוד הפייסבוק.

נשמח לראותך, בברכה,שחר קרן,050-6502490

הקרנת הסרט 'עזה' בשיתוף ארגון גישה ופסטיבל סולידריות

ביום שני הבא, 9.12, במסגרת פסטיבל סולידריות לקולנוע וזכויות אדם, נציע הזדמנות יוצאת דופן להכיר מציאות שונה מאוד אך דומה להפליא, שמתנהלת במרחק 40 דקות נסיעה מסינמטק תל-אביב.

בקיץ 2007 החריפה ישראל את מגבלות התנועה שהחילה כבר על תושבי רצועת עזה לכדי סגר. הוגבלה כניסה של סחורות אזרחיות, יציאה של סחורה מהרצועה הופסקה כליל, והורשו לנוע רק אנשים שענו על מה שישראל הגדירה כ"מקרים הומניטריים חריגים". מאז חלו שינויים מסוימים בניהולו, אך הסגר בעינו. שני מיליון תושבי עזה מקיימים חיים מלאים בתנאים חסרים מאוד.

אחרי שנחלוק מעט מידע על המצב ברצועה, מה הוביל אליו ומה אפשר וחייבים לעשות כדי לשפרו, נקרין בהקרנת בכורה סרט קצר שהפקנו בעזה. מדברת בו קבוצה של צעירים החיים במציאות מורכבת, תחת מגבלות תנועה, שכולאות אותם במובלעת. בתנאים האלה הם לומדים, עובדים, מטפחים שאיפות וחלומות, ומאמינים בעתיד טוב מזה.

שאלנו אותם על חופש תנועה, ביקשנו שידמיינו את חייהם לכשיוסר הסגר ואיך תיראה עזה בלי מגבלות תנועה. במרכז הערב יוקרן הסרט המרשים "עזה", נציג אירלנד לתחרות האוסקר. הבמאים, גרי קין ואנדרו מקונל, יצרו במשך שנים של תיעוד, פסיפס של דמויות, בהם ספר, מורה, נהג מונית ומוזיקאית, בני גילאים שונים, תושבים שמקיימים חיים אנושיים מעוררי השראה, חרף האתגרים שמעמידים הסגר הישראלי, הסבך הפוליטי וסבבי האלימות.

לאחר הסרט נקרין תיעוד של שיחה קצרה, שערכנו עם במאֵי הסרט כאשר ביקרו בישראל בחודש שעבר, בה סיפרו על הצילומים וחלקו התרשמויות מביקוריהם ברצועה בשנים האחרונות.

לציפייה בטריילר: https://www.youtube.com/watch?v=WXqWSyLkmyk&t=2s

נעה גלילי, רכזת פעילות ציבורית, גישה – מרכז לשמירה על הזכות לנוע

System Message: WARNING/2 (<string>, line 61)

Block quote ends without a blank line; unexpected unindent.

טל: 03-6244120 שלוחה 103

*לפי דרישת החוק, גישה גאה לציין כי כתוצאה משיתוף פעולה עם מדינות וארגונים בינלאומיים, שתומכים בעשייה שלנו לקידום זכויות אדם, רוב המימון לפעילותנו מגיע מ"ישויות מדיניות זרות".

System Message: WARNING/2 (<string>, line 63); backlink

Inline emphasis start-string without end-string.