בג"צ ידון באפליה בין סרבני/יות מצפון דתיים/ות לבין חילוניים/ות

הנכם/ן מוזמנים/ות לדיון שיערך בבג"צ, ביום שלישי ה-26.6, בשעה 9:00, בעתירה להפסקת ההפליה הדתית בין סרבני/ות מצפון בהליך הפטור מגיוס לצבא‎, בפני השופטים מני מזוז, דפנה ברק ארז וענת ברון (בג"צ 2619/17):

דמוקרטיה מושתתת על ערך השוויון.

בניגוד מוחלט לערך הבסיסי הזה, נשים דתיות בגיל גיוס, מופלות לטובה ומקבלות פטור מהגיוס לצבא בקלות רבה! כל מה שנדרש מהן הוא תצהיר קצרצר, שהן דתיות.

כל אישה או גבר אחרים, שמבקשים פטור מהגיוס מטעמי מצפון לא דתיים, עוברים מסכת ארוכה של השפלות, כולל "ועדת מצפון" שאינה מאשרת כמעט אף פעם לקבל פטור (כפי שהייתה אמורה לעשות), וכליאה חוזרת ונשנית בכלא צבאי. לבסוף לאחר חודשי כליאה ארוכים, מתייצבים בפני "ועדת אי התאמה", שאליה מגיעים אחרי אין סוף טרטורים, ואז מקבלים פטור מהגיוס.

תנועת "יש גבול" עתרה לבג"צ עם כ-100 עותרים/ת נוספים ששואלים/ות: מדוע לא דורשים מסרבני וסרבניות מצפון מטעמים לא דתיים רק תצהיר פשוט, בדיוק כמו בהליך שעוברות הדתיות?

כדי להפסיק הפליה פסולה זו, הוגשה עתירה לבג"צ (בג"צ 2619/17 ): https://files.acrobat.com/a/preview/f21ce7d8-d744-47e3-bc3c-54d67c9a0539

תגובת המדינה:

נבקש משופטי בג"צ לקבוע פרוצדורה אחת זהה לכולם/ן. על ערך השוויון לא נוותר !

לפרטים : יואב הס תנועת "יש גבול" 052-2673467 / עו"ד איתי מק 050-7583741

איתי מק, עו"ד