סטודנטים ומרצים יפגינו במוסדות להשכלה גבוהה נגד גירוש הפליטים

סטודנטים וסטודנטיות יחד עם מרצים/ות ברחבי הארץ יקיימו מחר (רביעי) הפגנות ומחאות במוסדות ההשכלה הגבוהה השונים, במטרה לעצור את גירוש הפליטים מסודן ואריתריאה למדינות בהן נשקפת להם סכנת חיים. עוד הם ידרשו למצוא פתרון אחר למצב הקשה בדרום תל אביב.

תחת הכותרת "אל תעצמו עיניים" יפגינו באוניברסיטת תל אביב - בשעה 12:00, בכיכר אנטין; בבן גוריון - בשעה 12:00, ליד שער סורוקה של האוניברסיטה; באוניברסיטה העברית בהר הצופים - בשעה 12:00, במזרקה ליד הפורום באוניברסיטת חיפה - בשעה 13:45, בכיכר ההפגנות ובמכללה האקדמית רופין.

"עוצרים את הגירוש" החל מקבוצה של סטודנטים ומרצים שהבינו שחייבים לעצור את גירוש אוכלוסיית הפליטים הסודנים ואריתריאים למדינות בהן תשקף להם סכנת מוות, אונס וסחר בבני אדם. המאבק דורש שינוי מדיניות בנושא מבקשי המקלט, מתן מעמד "פליט" רשמי למי שזכאי לכך וטיפול ממשלתי בשכונות בהן מתרכזת אוכלוסיית הפליטים הסודנית והאריתריאית. נמסר "נתחיל את המאבק בשבוע העלאת מודעות באוניברסיטאות, נמשך לתמיכה פעילה ברשתות החברתיות ובפעילויות העתידיות של המאבק".

האירוע בפייסבוק: