500 ישראלים ופלסטינים ינהלו מו"מ במרכז ת"א

יום ששי , 22/7/2016, 16:00 –10:00, שדרות רוטשילד מול ככר הבימה, ת"א. 'קונגרס ישראלי-פלסטיני עממי למו"מ': 500 אנשים (250 ישראלים ו-250 פלסטינים) ינהלו מו"מ על סיום הסכסוך. הדיונים ייערכו סביב 20 שולחנות ושולחן מליאה. . הדיונים פתוחים לקהל הרחב ומזמינים אותו להשתתף.

ארוע זה הוא שלב נוסף בדרך להקמתו של 'קונגרס ישראלי-פלסטיני עממי' – רחב, משמעותי ובעל השפעה פוליטית. בראש המיזם החשוב ופורץ הדרך עומד ד"ר ספיר הנדלמן, חתן פרס פיטר בייקר למחקרי שלום וסכסוכים,

"מחשבות של שלום" – הארגון המארגן הוא ארגון התנדבותי ללא שייכות מפלגתית. החברים באים מכל קצוות הקשת הפוליטית. עד היום ערכנו 30 מיני קונגרסים באוניברסיטאות מובילות בחו"ל, במקומות שונים בארץ ובעולם. לאחרונה, ערכנו קונגרסים עם בני נוער בגמנסיה הרצליה, בירושלים ובביית ציוני אמריקה. הינה ווידאו קצר על שני קונגרסים – נוער ומבוגרים - שערכנו בבית ציוני אמריקה.

מו"מ ציבורי בסדר גודל כזה עדיין לא היה.

ברור שלמשתתפים הישראלים והפלסטינים אין מנדט לנהל משא ומתן מחייב ולחתום הסכם שיבוצע בפועל בשטח. מטרתנו ביזום הקונגרס העממי הזה וקודמיו היא להראות למנהיגים ולציבור הרחב בשני הצדדים כי אפשר להגיע להסכמה בין ישראלים ופלסטינים, והתגבר גם על הבעיות הקשות, המורכבות והרגישות ביותר - וכי המנהגים בשני הצדדים יכולים וצרכים ללכת בדרך הזאת, לנהל מו":מ מחייב, לחתום על הסכם ולישם אותו הלכה למעשה לכל פרטיו.

לפרטים: רחל 054-4458020