אוטובוס השלום מירושלים לגבול עזה ממשיך - מסע רביעי!

מחר, יום שישי 8.8, שוב יוצא אוטובוס השלום, זו הפעם הרביעית, למסעו מירושלים לגבול עזה. יהיה מה שיהיה המצב בשיחות המתנהלות בקהיר ותוצאותיהן בשטח, פעולתו של אוטובוס השלום נותרה חשובה וחיונית.

הפסקת האש הוכרזה, ואנו מלאי תקוות גבוהות שהיא תשמר בשני הצדדים. עם זאת, אנו מאמינים כי הכרחי להגיע לפתרון לטווח ארוך, וכי הוא מתחיל בליבנו, בין האנשים בשטח. שוחרי השלום בישראל ובעזה לא היו חזקים מספיק לעצור את הלחימה והאבדות הקשות בשני הצדדים. גם עכשיו, כאשר חדל הירי - לפחות לזמן מה - אנו מודעים בכאב לכך שהמלחמה עלולה לפרוץ מחדש בכל רגע. זה אומר שהמשימה שלנו נמשכת, ונמשיך לקרוא: לא עוד מלחמה – תנו סיכוי לשלום – זה לא יגמר עד שנדבר. אנו ממשיכים במשימתנו, נמשיך לזרוע זרעי שלום בין האנשים, נמשיך לקרוא לרשויות בשני הצדדים לחדול מפעולות איבה ולשבת יחד לשיחות שלום כנות.

למראה ההרס שגרמה המלחמה, אנו מאמינים כי הסיוע ההומניטרי הוא התרומה הדחופה ביותר שיכול אוטובוס השלום לספק כרגע, ולכן איסוף תרומות יהיה חלק מרכזי מהמסע הזה. נפעל לאיסוף תרופות, מוצרי היגיינה ומזון עבור האזרחים בעזה, אנו מקווים להקל ולו במעט על האסון ההומניטרי בעזה ולעודד את הציבור לנקוט פעולות סיוע הומניטריות ישירות. כל מי שיתרום למען לעזה יקבל פרחים מאוטובוס השלום. פרחים אלה נקנו ממשפחת משדרות, שנאלצה לעזוב את ביתה במהלך הלחימה ושוהה כיום בבית שמש, מחכה לחזור הביתה. איסוף התרומות שלנו נתמך בידי ארגון "נשים אומרות די", שעוסק בפעילות שלום ובארגון תרומות ברחבי הארץ..

שום ניפגש ביום שישי, 8.8, בשעה 8.00 בבוקר בגן הפעמון, ירושלים, כדי לקשט את אוטובוס השלום שלנו בפרחים ומלאכת אמנות.

בשעה 9.00 בבוקר יתחיל המסע שלנו מתחיל בתמיכת משפחתו של איש השלום הירושלמי חאג' איברהים אבו הווא, שבנו יהיה הנהג שלנו ביום שישי הזה.

ב11:00 אנחנו נפגשים עם פעילי ארגון "יד ביד" ב"גן השניים" ביפו. ארגון זה מעורב בפעילות למען השלום מזה שנים רבות. הם מפעילים בתי ספר המיועדים לכל: יהודים ישראלים, ערבים ישראלים ופלסטינים כאחד, ובכך מציעים אלטרנטיבה להפרדה במערכת החינוך. בין 10:00 ו12:00 הם אוספים תרומות ביפו תרומות מען תושבי עזה, שיועברו באמצעות לעזה הארגון "קריטאס", ארגון סיוע בריאות בינלאומי שהוא גם השותף שלנו.

ב13:00 נפגש עם חוג המשפחות השכולות הישראליות והפלסטיניות הפועלות למען השלום ומנמקיימות משמרת קבועה בכיכר הסינמטק בתל האביב, ונשמע את סיפורם של אלה שאיבדו את יקיריהם במהלך הסכסוך המתמשך. הם מקיימים מפגש בכל יום שישי בין 12 ל- 14.

ב15:30 נקיים פגישה עם משפחות מדרום הארץ, המתגוררות בסמוך לגבול עם עזה.המפגש יתקיים בנתיב עשרה, סמוך ליד מרדכי. מטרת הביקורה זה היא להבין מה זה אומר לחיות באזור מוכה המלחמה ליד הגבול ומדוע משפחות אלה אינן רוצות עוד מלחמה.

לאחר מכן אנו נניח פרחים סמוך לגבול עזה, לזכר כל הנספים בסכסוך משני הצדדים.

בשעה 6.00 בערב נעביר את התרומות שנאספו לתחנת האיסוף של "קריטאס" בכנסיית סנט אנתוני ביפו.

מכיוון שאנחנו רוצים שכל אגורה שנתרמה לסיוע ההומניטרי בעזה תלך למטרה זו בדיוק, אנחנו מבקשים מכל משתתף לשלם 100 ש"ח תרומה להוצאות המסע (אוטובוס וקישוטים בלבד). אנא הודיעו מראש על השתתפותכם על מנת לשמור מקום! תודה.

ליצירת קשר: ליצירת קשר: vmmessage-peacebus@yahoo.com ברגע האחרון: 058-6566767

תרומות אפשר להעביר באמצעות הכתובת להלן:

המשימה של אוטובוס השלום היא לקדם את עקרון האי אלימות ולחבר את תנועות השלום במאבק למען שלום ארוך טווח. במלחמה הזאת תנועת השלום לא הייתה מסוגלת לאתגר ברצינות את הנטיה המלחמתית החזקה בשני הצדדים ברצינות. מכיון שבהחלט יכולה להיות הזדמנות נוספת, עלינו להיות מוכנים בפעם הבאה.