לא למלחמה בעזה! כן להסדר מדיני! הפגנות סוף השבוע: תל אביב, כרמיאל, שערי כלא 6 , אוטובוס השלום מירושלים לגבול עזה

להלן הודעות על אירועים והפגנות נגד מלחמת עזה ובעד פתרון מדיני המתוכננים לסוף השבוע הקרוב, כולל

1. אוטובוס השלום מירושלים לגבול עזה - יום שישי
  2. משמרת השלום היהודית-ערבית בכרמיאל - יום שישי
  3. משמרת תמיכה בסרבני המפון הכלואים בכלא 6 בעתלית - יום שישי
  4. הפגנה בתל אביב בדרישה לסיום המלחמה בעזה ובעד פתרון מדיני - מוצאי שבת

יש לציין כי כל אחד מהאירועים הנ"ל מאורגן בנפרד, אם כי הם מהווים כולם חלק ממגמה פוליטית ברורה המתנגדת למלחמה בעזה וקוראת להפסקתה. לפרטים לגבי כל אחד מהאירועים יש לפנות לטלפון הקשר שמופיע בסיום הפסקה המתאימה. תנועת גוש שלום תומכת בכל האירועים הנ"ל ומסייעת להם ככל יכולתה, אך אינה אחראית ישירות לארגונם.

בברכה אדם קלר דובר גוש שלום 054-2340749

---------- Forwarded message ---------- From: Vitali Markov

אוטובוס השלום // bus of peace The// بَاص السَلام 1) בשבוע השלישי ברציפות: אנחנו יוצאים מירושלים עם אוטובוס מלא פרחים ומקושט בסיסמאות שלום לעבר עזה. כי- זה לא יגמר עד שנדבר.

ביום שישי 1באוגוסט יצא אוטובוס השלום זה השבוע השלישי ברציפות בדרכו מירושלים לגבול עזה. האוטובוס יצא בשעה 9.00 בבוקר ממגרש החניה של גן הפעמון בירושלים, ועליו מטען תרופות ובגדים, כמו גם פרחים, המיועדים לתושבי רצועת עזה. כמו כן, גלויות שנכתבו על ידי ישראלים וממוענות לתושבי הרצועה, בניסיון לגשר על התהום הנוראה.

לוח הזמנים המיוד ו כולל: - 10:00 - ביקור אצל פצועים מעזה המאושפזים בבית החולים אוגוסטה ויקטוריה במזרח ירושלים - 12:00 - פגישה עם משפחות שכולות התומכות בשלום ומקיימות משמרת ללא הפסקה בכיכר הסינמטק בתל אביב - 2:00 - ביקור אצל חיילים פצועים בבית חולים באזור תל אביב, עם מסר של שלום (הערה: יישום חלק זה תלוי באישור הרשויות) - 4.30 - האטובוס יגיע לשדרות ושם יתקיים מפגש עם חברי "קול אחר", ארגון של תושבי עוטף עזה השואפים לקדם שלום ופיוס עם שכניהם הפלסטינים - מפגש זה יסתיים בהנחת פרחים סמלית באזור מחסום ארז שבגבול עזה, קרוב ככל שיתאפשר לאוטובוס להגיע - הציוד שנאסף למען תושבי עזה יימסר באמצעות ארגון הצדקה "קריטאס" שבסיסו בגדה המערבית

אנו קוראים לאזרחי ישראל להצטרף ולהפוך את המסר של אוטובוס השלום לחזק יותר, לפגוש את האנשים החיים על גבול אזור המלחמה. הצגת מסר של שלום באזור הגבול היא פעולה בעלת חשיבות רבה, שמבטאת גם חיזוק הקשר בין המרכז לפריפריה בישראל.

בפעם השלישית אנו יוצאים למסע להעביר תרופות וסיוע לתושבי עזה - תרומה מוחשית וסמלית כאחד מישראלים לתושבי עזה העוברים אסון הומניטרי. אנו קוראים לאזרחים לקחת פסק זמן ליום אחד מעיסוקיהם הרגילים וליטון חלק בפעולה זאת.

החזון שלנו הוא ליצור מציאות שבה פלסטינים וישראלים יוכלו לחיות בשלום ובכבוד. אנחנו לא מציעים פתרונות פוליטיים ואין לנו השקפה פוליטית אחידה או מתכונים מפורטים. מה שמוסכם על כולנו הוא שאי אפשר להמשיך לשנוא, להלחם,ולהרוג זה את זה. ב-66 שנים של מלחמה לא הצלחנו להגיע לשום פתרון של קבע - הגיע הזמן לנסות דרך אחרת.

באוטובוס השלום אנו מקדמים את עקרונות הסובלנות, ההבנה ואי האלימות. אנשים מכל הדתות, הצבעים, העמים, והמגדרים יכולים לחלוק בגישה שחושפת מה שהתקשורת מנסה להסתיר מאתנו - פרצופו האמיתי של מה שנקרא "האויב".בעיניו של כל ילד, ישראלי או הפלסטיני תוכל לגלות את התמימות ולזכור איך בעצמך היית פעם ילד, חופשי מדעות קדומות ושנאה. אנו מתאבלים על כל אלה שנספו בעימות המיותר והטרגי הזה: לא מאחד הצדדים בלבד, אלא על כל החפים מפשע שאיבדו את חייהם במלחמת השנאה.

אנחנו רוצים לראות את נקודות המבט של שני הצדדים: סבלם של הפלסטינים ושל הישראלים כאחד. כולנו בני האדם אשר תויגנו כאויבים, וזוהי וזו טרגדיה אמיתית. אנחנו לא יכולים לחיות בשלום כל עוד הצד שני סובל. לכן, השלום הוא המטרה המשותפת שלנו!

לפרטים נוספים ויטלי מרקוב 058-6566767

---------- Forwarded message ---------- From: דב קולר

2) ממשיכים במשמרת השלום היהודית-ערבית - גם בששי 1-8-2014 - בשעה 13 - דורשים שלום ולא מלחמה - בכניסה המערבית לכרמיאל

כל יום נהרגים עשרות וגם מאות חפים מפשע - במלחמה האיומה הנוכחית בין ישראל ופלסטין. בימים האחרונים, התארגנו, יהודים וערבים ביחד: נשים וגברים, עירוניים, כפריים, וקיבוצניקים - תושבי הגליל - מכרמיאל, בענה, פלך, בית ג'אן, משגב, דיר אל אסד, ועוד - ואנו יוצאים בקריאה ציבורית אזרחית - להנהגות ישראל ופלסטין, ליישם הפסקת אש מיידית, ולנהל שיח אמיתי להסכם מדיני לשני העמים. אנו נאבקים להפסקת שפיכות הדמים, בימים אלו של הרג, הפצצות, והפגזות. הקוטלות גם ילדים, נשים, נוער, וקשישים - חפים מכל פשע.

לפרטים: דב קולר - 054-3921272 ארגונים שותפים להפגנה:

קשת כרמיאל לצדק חברתי הפורום הגלילי לשיוויון אזרחי ולמאבק בגזענות יהודים וערבים לחיים משותפים

---------- Forwarded message ---------- From:

1. משמרת לתמיכה בסרבני המצפון הכלואים אוריאל פררה ואודי סגל, מול כלא 6 בעתלית, יום שישי 1 באוגוסט

System Message: INFO/1 (<string>, line 82)

Enumerated list start value not ordinal-1: "3" (ordinal 3)

אוריאל פררה נאסר לאחר שהצהיר כי מצפונית הוא אינו מוכן להיות חלק מצבא שמחזיק את הפלסטינים תחת שלטון כיבוש. מאז הוא יוצא ונכנס בשערי כלא 6 הצבאי, זו כבר הפעם החמישית.

השבוע, בעיצומה של המלחמה האכזרית בעזה, הצטרף אליו בין כותלי כלא 6 גם הסרבן אודי סגל.

לא נשאיר את אוריאל פררה ואודי סגל לבד. ביום שישי, 1 באוגוסט, בשעה 12:30 בצהריים נגיע אל שערי כלא 6 ונעלה על ההר שמול הכלא.

כשמפגינים על ההר יכולים האסירים שבחצר הכלא לראות את המפגינים (ובתנאי רוח טובים גם לשמוע אותם).

הסעה מירושלים (בנייני האומה) 10:00 הסעה מתל אביב (נמיר פינת ארלוזורוב) 11:00

לפרטים: ישי מנוחין 054-3355373 ================================================================================-------- Forwarded message ---------- From: maayan dak

1. הפסיקו את האש- תנו לחיות

System Message: INFO/1 (<string>, line 102)

Enumerated list start value not ordinal-1: "4" (ordinal 4)

הפגנה במוצ"ש הקרוב 2.8 בשעה 20:00 ברחבת תיאטרון הבימה, ת"א https://www.facebook.com/events/307644809395545/?notif_t=plan_user_joined

קוראות להפסיק מיד את האש, לעצור את המלחמה ושפיכות הדמים ולחתור לפתרון מדיני עכשיו.

לעצור את המתקפה על עזה! המלחמה אינה מובילה לביטחון, היא רק גובה עוד ועוד קורבנות אמרו כן לפתרון מדיני למען חיים בביטחון עבור שני העמים

**במקום יהיו אחראיות וסדרנים. אנא הישמעו להן ביחס למיקום, פיזור והתנהלות ההפגנה**

אנו מבקשות מכולן להימנע מגילויי אלימות מצדנו

שותפים (רשימה מתעדכנת) קואליציית נשים לשלום דעם- מפלגת פועלים