מאות פעילי שלום התפרשו בצמתים ברחבי הארץ

“הופתענו לטובה מתגובות הציבור בכל רחבי הארץ" אומר נפתלי רז, ממארגני "מבצע צומת" שהתקיים היום בבוקר. "הפעילים שלנו, חלקם הגדול צעירים, עמדו בחמישים צמתים מקרית שמונה בצפון עד אילת בדרום, חילקו כרוזים ומדבקות בנוסח 'הרוב החליט שלום' והחתימו על עצומה. רבים מהפעילים ציפו לעימותים ותגובות עוינות ובפועל הרוב הגדול של התגובות היו חיוביות, לא פעם שמענו דברים כמו 'סוף סוף, הגיע הזמן שישמע הקול הזה'. אנשי הימין הקיצוני פרסמו אתמול הודעה שבה התרברבו שיעמדו מולנו בשלושים צמתים. בפועל ראינו אותם רק בארבעה מקומות, קומץ אנשים שצעקו נגד שר החוץ קרי וחלקם הזדהו בגלוי ככהניסטים. רק במקום אחד, בצומת יקנעם, שמענו איום באלימות והמאיים נמלט מהמקום מיד כשפעלינו קראו למשטרה".

כאמור, בסך הכל עמדו הפעילים בחמישים צמתים ברחבי הארץ מהצפון עד הדרום, בהם שלושה צמתים באזורים ערבים בהם היו המשתתפים ערבים אזרחי ישראל – הגדול בהם ליד שפרעם. כמו כן היתה נוכחות בשני צמתים בגדה המערבית, בצומת יריחו-אלמוג וצומת בית ג'אלה-המנהרות, שבשניהם היו עשרות פעילים – חציים ישראלים וחציים פלסטינים. בסך הכל כשלושת אלפי נהגים הדביקו על שמשות מכוניותיהם את המדבקות בנוסח 'הרוב החליט שלום' ואלפים נוספים חולקו בקרב העוברים בצמתים. על העצומה התומכת במשא ומתן עם הפלסטינים וקוראת לממשלה להגיע להסכם עד אביב 2014 חתמו אלפים רבים, וזאת בהמשך לפעולת ההחתמה האינטנסיבית המתנהלת באמצעות האינטרנט. בסך הכל כבר הגיע היום מספר החותמים ל106,000.

אישי ציבור השתתפו באופן פעיל בצמתים השונים, ביניהם הזמרת אחינועם ניני, ח"כ חיליק בר ואיתן כבל, ח"כ לשעבר יעל דיין, תא"ל (מיל) עמנואל שקד, וד"ר רון פונדק.

בסך הכל, בהחלט קיבלנו היום זריקת עידוד להמשיך וליזום פעולות נוספות אשר יביאו לביטוי את קולו של הרוב התומך בשלום, אשר עד כה הוחרש בשיח הציבורי על ידי פרובוקציות של קיצונים, הן בשטח והן בממשלה ובכנסת.

את הפעולה יזמו פורום ארגוני השלום, בראשות ד"ר רון פונדק, הח"כים של השדולה לפתרון הסכסוך הישראלי-ערבי, בראשות ח"כ חיליק בר, המאגדת 42 ח"כים, פעילים חברתיים כל רחבי הארץ ומס"ד (המחנה הסוציאל-דמוקרטי) בראשותו של נפתלי רז. בשלב מאוחר יותר הצטרפו לתומכים גם תנועת שלום עכשיו ומפלגת מר"צ.

לפרטים: נפתלי רז, יו"ר מס"ד – המחנה הסוציאל-דמוקרטי, 054-5494172