הודעות לעיתונות 

פעילי שלום בהפגנות יום הזעם הבדואי


פעילי שלום וזכויות אדם ישתתפו מחר (שבת) בהפגנות יום הזעם בריכוזי האוכלוסיה הבדואית בנגב ‎

פעילי שלום וזכויות אדם ישתתפו מחר, שבת, 30.11.13 בהפגנות יום הזעם נגד תוכנית פראוור-בגיו אשר עלולה לגרום לעקירת עשרות אלפי תושבים בדואים מבתיהם ואדמתם בנגב.

הפעילים יצאו מתל אביב בשעה 11:00 בבוקר. הם יקיימו בשעה 12:30 ביקור הזדהות באוהל המחאה שהוקם בעיר רהט נגד מעצרו של שייח' סייח' אלטורי. משם יצאו אל היישוב הבדואי חורה וישתתפו בהפגנת יום הזעם שתתחיל בחורה בשעה 15:15 - אחת מכמה הפגנות שיתקיימו במקביל בריכוזי האוכלוסיה הבדואית בנגב.

את פעולת המחאה וההזדהות עם מאבק האוכלוסיה הבדואית בנגב מארגנים פורום הכרה, פורום דו קיום בנגב ותנועת התחברות-תראבוט

הסעה:תל-אביב, רכבת ארלוזורוב, בשעה 11:00 לתיאום סיקור הביקור יש להתקשר אל יעקב-050-5733276. manor12@zahav.net.il מיכל -052-6886867 בתיאום מראש נשמח לארח את נציגי התקשורת בהסעה שתצא מרכבת ארלוזורוב בתל אביב בשעה 11.00 בבוקר

רקע: תוכנית פראוור-בגין ל"הסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב" (כלומר, נישול האוכלוסיה הזאת) הונחה על שולחן הכנסת ואושרה בקריאה ראשונה. החוק עבר לדיון בוועדת הפנים של הכנסת לקראת הכנתו להצבעה בקריאה שנייה שלישית.

בימים אלו הוועדה שוקדת על פרטי החוק ואמורה לסיים את עבודתה עד סוף חודש דצמבר השנה.

קבלתו ויישומו של החוק לכשיתקבל פירושו סכנת עקירה של 40,000 בדואים מבתיהם והריסת עשרות כפרים, והשתלטות המדינה על רוב האדמות עליהן קיימות תביעות בעלות של אזרחים בדואים.

הממשלה לא ממתינה לאישור החוק וכבר עתה הקימה ומפעילה יחידת משטרה מיוחדת בשם "יואב" שמתפקידה להוציא לפועל את עקירתם של הבדואים מבתיהם.

החוק המוצע הוא חוק גזעני ובלתי דמוקרטי נוסף שיוצא מתחת לידיה של הממשלה הנוכחית. הדיונים בועדת הפנים בנוגע לחוק הם מצג שווא של לכאורה דמוקרטיה, שבו למיעוט אין סיכוי.

מדינת ישראל בוחרת לכרסם בזכויותיהם של המיעוטים באמצעות עריצות הרוב כפי שמקובל במשטרים אפלים.

באל עראקיב שגרת ההריסות נמשכת כשהמדינה משתמשת בחוק הפלילי במקום בו מתקיים דיון אזרחי בערכאות השיפוטיות בתביעת הבעלות של משפחת אבו מדיע'ם על אדמות הכפר. בשבוע שעבר שייח' סייח' הואשם ב"הסגת גבול" והפרת הוראה חוקית והואשם בבניית סוכות ללא היתר.

בית משפט השלום הורה לשחררו בתנאי שיסכים להרחקה מכפרו ויפקיד ערבות. השייח', סירב לתנאי ההרחקה והמדינה מימשה את זכותה להחזיקו במעצר מאז יום ד' 20.11.13.

בערעור על צו ההרחקה, בית המשפט המחוזי נתן צו ביניים לשחרר את שייח' סייח עד למתן החלטה ב- 10.12.

המאבק הנחוש של תושבי הכפר אל-עראקיב בסיוע תומכים בישראל ובעולם הביאו להכרה של חוגים רחבים בצדקת תביעותיה של הקהילה הבדואית בנגב ולהכרה בזכויותיה. המאבקים שמתקיימים עתה נגד "חוק פראוור" גוברים והולכים.

התגייסות הקהילה הפלסטינית בישראל ושוחרי הדמוקרטיה במאבק חיוניים לבלימת החוק ולכך שהמדינה תחל במשא ומתן עם הקהילה להשגת פתרון צודק ומוסכם.