חיל האוויר ומרפאת הילדים הפינית בעזה

"ההתקפה כזו מפרה כל אמנה בינלאומית" אמרו נציגי הכנסייה הפינית. המרפאה סיפקה טיפול ראשוני לילדים ונשים

חיל האוויר הרס מרפאת ילדים הפינית בעזה

במסגרת הפצצות חיל האוויר נהרסה לחלוטין בשבת האחרונה בעזה מרפאת ילדים שהוקמה לפני מספר שנים בידי ארגון הסיוע הכנסייתי בפינלנד, יחד עם ארגונים הומניטאריים אחרים בסקנדינביה. לדבריו של ג'וני המברג, הממונה על סיוע הומניטארי בכנסייה הפינית, המרפאה פונתה בשל התקרבות החיילים הישראלים אליה, כאשר אנשי הכנסייה סימנו אותה בסמל הצלב האדום בצורה בולטת הן מהיבשה והן מהאוויר, וזאת בתקווה לשמר אותה מפגיעה ולחדש לאחר סיום הקרבות את פעילותה, שמלאה תפקיד חשוב בשמירת בריאתם של הילדים העניים באזור.

המרפאה כולה הוחרבה בהפצצת חיל האוויר הישראלי וכל הציוד הרפואי בו הושקע כסף רב מתרומות שנאספו ברחבי סקנדינביה הושמד לחלוטין. אנשי הכנסייה מדגישים כי זאת הייתה מרפאת ילדים שלא היה לה כל קשר לחמאס ולא יכלה להיחשב בשום פנים ואופן למטרה צבאית. גדעון גיתאי, עיתונאי ופעיל שלום ישראלי המתגורר בפינלנד, אומר כי ההפצצה הזאת, שלא זכתה לכל פרסום בישראל, עוררה זעזוע וזעם ציבורי רב ברחבי סקנדינביה.

הכנסיות הסקנדינביות מחזיקות עוד שתי מרפאות ילדים הממוקמות בחלקים אחרים של עזה. ראשי ארגוני הסיוע הכנסיתיים מקווים כי מחאתם החריפה תציל לפחות את המרפאות הנוספות מחורבן.

"השתוללות הצבא בעזה עוברת כל גבול וכל הגיון, החרבת המרפאה באה בעקבות השימוש הנרחב בפצצות זרחן אשר גורמות כוויות חמורות לאזרחים עליהם הן נופלות. מדינת ישראל, ממשלתה, החיילים והקצינים הפועלים בשמה, מאבדים כל צלם אנוש עם כל יום של התמשכות המלחמה המפלצתית הזאת, ואת התוצאות החמורות הישירות והעקיפות נרגיש כולנו עוד שנים רבות" אומרת בתנועת גוש שלום.

ההודעה לעיתונות של הכנסיות הפיניות

פרטים: אדם קלר adam@gush-shalom.org