לבקר אצל מרוואן ברגותי

גוש שלום עותר לבג"צ בדרישה לאפשר לפעילי התנועה ביקור אצל מרוואן ברגותי

"האיסור על אסירים בטחוניים לקבל ביקור של ידידים הוא בלתי חוקי"

פדווה ברגותי מתחת לתמונותו של מרואן, עם רחל ואורי אבנרי

תנועת גוש שלום ופעילי התנועה אורי אבנרי, רחל אבנרי, תדי כ"ץ ואדם קלר עתרו לבג"צ נגד שירות בתי הסוהר אשר מונע ביקור אצל המנהיג הפלסטיני הכלוא מרוואן ברגותי. בעתירה באמצעות עו"ד גבי לסקי נאמר כי חלקם מכירים את ברגותי שנים רבות והם ידידיו האישיים, וכי . נפגשו בספטמבר ברמאללה עם הגב' פדוואה ברגותי ושמעו שבעלה רוצה להיפגש איתם.

שירות בתי הסוהר דחה את בקשתם בטענה שעל פי תקנותיו מותר לאסירים בטחוניים להיפגש רק עם קרובי משפחה מדרגה ראשונה ועם עורכי דין, ח"כים והצלב האדום.

בעתירה נאמר כי גוש שלום היא עמותה רשומה שמטרותיה שלום בין מדינת ישראל לבין העם הפלסטיני תוך סיום הכיבוש, וכי פגישתם עם מרוואן ברגותי יכולה לתרום לקידום דיאלוג בין העמים ומעורבות אקטיבית של החברה האזרחית משני הצדדים, ולקרב את סיומו של הסכסוך והשגת שלום המבוסס על מדינה פלסטינית ברת קיימא לצד מדינת ישראל: " מטרת הביקור לקדם אינטרס ציבורי מהמעלה הראשונה, אינטרס אשר לא הובא בחשבון כלל בתשובתן השלילית של רשויות הכלא.". לכל ידוע שברגותי אינו אסיר שגרתי. הוא חבר המועצה המחוקקת הפלסטינית, וגם בכלא ממשיך למלא תפקיד משמעותי בהנהגה הפלסטינית ובהנהגת הפת"ח. הוא היה בקשר קרוב עם ארגוני ופעילי שלום ישראליים כולל העותרים, ובמערכת הפוליטית הישראלית נשמעות קריאות רבות לשחררו ממאסר.

יתר על כן, רשויות המדינה כבר איפשרו לא פעם לידידיו ושותפיו של ברגותי בהנהגה הפלסטינית לבקרו, ביניהם מוחמד דחלאן, פארס כדורה, ראש הממשלה הפלסטיני כיום סלאם פיאד. גם צוותי טלויזיה של אל ג'זירה ואל ערביה ערכו עמו ראיון בכלא, דבר הנחשב רגיש הרבה יותר מביקור סתם. כמו כן נפגשו עמו ח"כים רבים , ביניהם חיים אורון, עמיר פרץ, נדיה חילו וכל ועדת הפנים של הכנסת. האיסור מפגש עם גוש שלום חסר כל הגיון והצדקה.

מעבר לנושא הישיר של ברגותי, מבקשת תנועת גוש שלום מבג"צ לבטל את סעיף 15א(3) לפקודת נציבות בתי הסוהר, אשר מטיל את ההגבלות הנ"ל על מי שרשאים לבקר אצל אסיר בטחוני. לטענת העותרים, על פי חוקי המדינה מותר גם לידידים שאינם קרובי משפחה לבקר אסירים הכלואים בבתי הכלא בישראל, והחוק אינו מבחין בענין זה בין אסירים פליליים לבטחוניים. לטענת גוש שלום, אין לשירות בתי הסוהר סמכות להטיל הגבלות חמורות כאלה על אלפי אסירים בלי שהדבר נקבע במפורש בחקיקה, ועל כן יש לבטל את התקנה הזאת ולהתיר הן לברגותי והן לכל אסיר אחר לקבל ביקורים של ידידים.

לפרטים נוספים: adam@gush-shalom.org